Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την ΥΓΕΙΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012





 
ΨΗΦΙΣΜΑ   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας
Τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε αντιληφθεί τον «Αρμαγεδδώνα» των αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνονται με πρόσχημα την οικονομική εξυγίανση  της πατρίδας μας.
          Η Ιεράπετρα, ουσιαστικά έχει διαλυθεί από πλευράς παροχής δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες της, με αποφάσεις που λαμβάνονται “εν μια νυχτί” χωρίς εμάς για εμάς.
          Μετά τη Μαθητική εστία, τον ΟΤΕ, την Εφορία, το Τελωνείο και τόσες άλλες υπηρεσίες που καταργήθηκαν ή υποβαθμίστηκαν, σειρά όπως φαίνεται έχει το Νοσοκομείο μας. Το κλείσιμο νοσοκομείων που μέχρι σήμερα μας έλεγαν ότι είναι φήμες, με την υπογραφή του νέου μνημονίου, σήμερα γίνεται πραγματικότητα.
          Αυτές τις μέρες συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος το νέο νομοσχέδιο για την υγεία με περικοπές 1,2 δις. Αυτό πρακτικά σημαίνει περικοπές σε υλικό, περικοπές σε ανθρώπινο δυναμικό, συνεργασίες και συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Μπαίνει δηλαδή ταφόπλακα σε όσα μικρότερα νοσοκομεία διασυνδέθηκαν με μεγαλύτερα και πίστευαν ότι θα διατηρήσουν την αυτονομία τους.
          Εμείς λοιπόν ανησυχούμε γιατί κάθε φορά που σε παρόμοιες καταστάσεις λαμβάναμε καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις γινόταν ακριβώς το αντίθετο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε να μας ξεγελάσουν για άλλη μια φορά.
          Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη με κάθε τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος, ώστε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν υγεία και τη ζωή όλων μας.
          Στο έκτακτο γενικό κάλεσμα αρχών, φορέων και δημοτών της περιοχής της Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/02/12 στην κλειστή αίθουσα του Δήμου  “Μελίνα Μερκούρη”, συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια υγεία του νομού με το νέο νομοσχέδιο και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:



          Απαιτούμε:

·        Άμεση γνωστοποίηση του οργανισμού λειτουργίας των νοσοκομείων του νομού που πρόκειται να ψηφιστεί.
·        Τη διασφάλιση της αυτοτέλειας και των οργανικών θέσεων όλων των νοσοκομείων του νομού, ώστε να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη και ασφαλής δωρεάν παροχή υγείας σε όλους τους πολίτες του νομού Λασιθίου.
·        Πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων όλων των Νοσοκομείων του Νομού .
·        Την αύξηση του προϋπολογισμού στο νοσοκομείο μας.

          Σ’ αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε να προβούμε στις παρακάτω κοινές κινητοποιήσεις:

·        Συνεργασία των Δ.Σ. των εργαζομένων των Νοσοκομείων του Νομού για κοινή δράση γιατί λόγω των περικοπών που προβλέπει το “Μνημόνιο” αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα.
·        Ενημέρωση των φορέων της πόλης μας και της ευρύτερης κοινωνίας.
·        Οργάνωση Πανλασιθιώτικης Διαμαρτυρίας  στην 7η ΥΠΕ Ηρακλείου για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για το νομό Λασιθίου την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου με συμμετοχή  όλων των φορέων του νομού.
·        Αποκλεισμό των ταμείων των 5 ευρώ των τεσσάρων  Νοσοκομείων του Νομού από 28/2/12 έως 2/3/12
·        Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
·        Να αποσταλεί το παρών ψήφισμα διαμαρτυρίας σε όλους τους αρμόδιους φορείς και να κοινοποιηθεί στα Μ.Μ.Ε.

          Αυτόν τον αγώνα χαιρετίζουν και στέκονται δίπλα μας ο Μητροπολίτης, ο Δήμαρχος της πόλης, όλοι οι φορείς και οι δημότες του Δήμου μας.

          Για μας είναι ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε ολιγωρία θα αποτελεί ξεπούλημα και προδοσία απέναντι στο λαό της περιοχής μας. Είναι καιρός να γίνει πράξη η απαίτηση της κοινωνίας μας για απρόσκοπτη και αναβαθμισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου μας ώστε να παρέχει τις υπηρεσίες Δημόσιας Δωρεάν Υγείας που δικαιούμαστε.
         



Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Ιεράπετρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου