Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δελτίο Τύπου
Ιεράπετρα 8/6/2011

Οι υπηρεσίες του δήμου δεν λειτουργούν. Ευθύνεται η κατάληψη;

        Μετά την επιστολή του κ. Σωτήρη Γρηγορίου, υπεύθυνου μηχανοργάνωσης του δήμου, καταδεικνύεται με τον πλέον σαφή τρόπο ότι δεν υπήρχε τεχνικός λόγος για διακοπή λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων του δήμου. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ εμποδίστηκε η είσοδος τεχνικού στο χώρο του δημαρχείου. Εξαρχής δηλώσαμε ότι δεν θα εμποδίσουμε την πρόσβαση για οποιαδήποτε εργασία είναι απαραίτητη. Αντιθέτως απαιτούμε από τον Δήμαρχο να επιτρέψει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες ώστε ο δημότης να ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ. Είναι απολύτως απαράδεκτο να τίθεται ως προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση των πολιτών η λήξη της κινητοποίησης. Η απόφαση του Δημάρχου να κατεβάσει τους διακόπτες πάρθηκε με αποκλειστικό σκοπό να στρέψει την κοινωνία της Ιεράπετρας απέναντι στην κινητοποίηση. Καλούμε για άλλη μια φορά τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή της, να θέσει σε λειτουργία τα συστήματα και να σταματήσει να ταλαιπωρεί τους δημότες με μοναδικό κριτήριο το παραταξιακό και κομματικό συμφέρον.

Εντάχθηκε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στη Γ΄ Ζώνη;

        Η υπουργική απόφαση που έχει δοθεί στη δημοσιότητα μας δίνει κάθε δικαίωμα να είμαστε επιφυλακτικοί. Το έγγραφο έχει διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις και διαγραφές ολόκληρων παραγράφων. Επίσης σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με παράγοντες του Υπουργείου μας δηλώθηκε ότι δεν έχει γίνει οποιαδήποτε ενέργεια ώστε η απόφαση να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και να εφαρμοστεί. Εξάλλου η ένταξη στη Γ΄ ζώνη είναι ένα από τα αιτήματα μας και από μόνη της δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση την ικανοποιητική λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, πλέον θέλουμε ΕΡΓΑ.

Με τις προσλήψεις τι γίνεται;

        Ο διοικητής του Νοσοκομείου, ως εκφραστής της πολιτικής του Υπουργείου, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόσληψης γιατρών καθώς “για το Γενικό Νοσοκομείο μας, στις 31-12-2010 δεν είχε ολοκληρωθεί καμία διαδικασία πρόσληψης γιατρού”. Αναρωτιόμαστε πως θα στελεχωθεί το νέο Νοσοκομείο αν και όταν κατασκευαστεί, εφόσον δεχθούμε ως δεδομένο τον κανόνα 5 φεύγουν, 1 έρχεται ή ακόμα χειρότερα το ενδεχόμενο πλήρες πάγωμα των προσλήψεων.
        Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί οι αρχές να εμφανίζονται καθησυχαστικές και, απ' την άλλη, στελέχη της ή στελέχη της διοίκησης να αποκλείουν τη δυνατότητα πρόσληψης του απολύτως απαραίτητου προσωπικού.

Υποστηρίζεται η κινητοποίηση από την τοπική κοινωνία;

        Τις τελευταίες μέρες έχει ενταθεί η προσπάθεια της δημοτικής αρχής και των κομματικών παραγόντων να απομακρύνουν τους πολίτες από την κινητοποίηση. Αφενός με την εμπλοκή του εισαγγελέα μετά από αναφορά και προτροπή του Δημάρχου, αφετέρου με προσωπικές παραινέσεις, απειλές αλλά και με την προσπάθεια να εμφανίσουν την κατάληψη ως το αίτιο ταλαιπωρίας των συνδημοτών μας. Υπενθυμίζουμε στη δημοτική αρχή ότι η κατάληψη αποφασίστηκε σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου της 26ης Μαΐου. Στις 14 μέρες κατάληψης έχουν συμμετάσχει χιλιάδες συμπολιτών μας. Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιείται συλλογή υπογραφών σε κείμενο υποστήριξης της κινητοποίησης. Μέχρι σήμερα 8/6 έχουν συλλεχθεί 2320 υπογραφές στο χώρο της κατάληψης. Μεταξύ των υπογραφόντων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.Ευγένιος. Ο τρόπος με τον οποίο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρεται στους αγωνιζόμενους κατοίκους, χαρακτηρίζοντάς τους ολιγομελή κομματική ομάδα, αποτελεί ύβρη απέναντι στους ελεύθερους σκεπτόμενους ενεργούς πολίτες αλλά και τους κοινωνικούς φορείς που συμμετέχουν στην κινητοποίηση προασπίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Απ' τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο είχε οριστεί η 5η Ιουνίου ως ημέρα ανακοίνωσης της πρότασης της 7ης ΥΠΕ για την Κρήτη. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Θεωρούμε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης παραμένει στην ουσία η κατάργηση των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας και λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σαν “κεντρικού”. Ο μόνος λόγος που δεν ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους είναι το ότι η κοινωνία μας παραμένει σε αγωνιστική εγρήγορση, αποφασισμένη όχι απλά να μην παραδώσει το Νοσοκομείο μας, αλλά και να αγωνιστεί μέχρι την ουσιαστική αναβάθμιση του.

        Καλούμε τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για συνάντηση του δημάρχου, μαζί με τον Μητροπολίτη και εκπρόσωπο των Φορέων, με τον Υπουργό Υγείας.

        Καλούμε τη δημοτική αρχή να αφουγκραστεί τη φωνή της κοινωνίας και να την εκφράσει μεταφέροντας την πίεση στο Υπουργείο και να σταματήσει να στέκεται απέναντι στους πολίτες που δίνουν έναν αγώνα ξεκάθαρο, ιερό για το μέλλον του τόπου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου