Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 11


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Η Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας Μακρύ- Γιαλού αλλά και οι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι, της Δίκης της 11ης Ιουλίου για τον αποκλεισμό του Δημαρχείου επί 16 μέρες, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους εκείνους τους πολίτες της περιοχής μας που με την  αγωνιστική τους παρουσία μέσα και έξω από το Ειρηνοδικείο της πόλης μας υπερασπίστηκαν τον αγώνα ,για την κατοχύρωση των κοινωνικών και συνταγματικών μας δικαιωμάτων. Εναντιώθηκαν στην προσπάθεια ποινικοποίησης ενός αγώνα που είχε ιερό σκοπό και έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας με κάθε τρόπο.
                Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης όλους εκείνους τους φορείς (συνδικάτα, ενώσεις , ομοσπονδίες, συνέδρια, κόμματα και συνελεύσεις) που με τα ψηφίσματά τους ή με την φυσική τους παρουσία στην Δίκη στήριξαν αποφασιστικά αυτόν τον αγώνα. Έδειξαν έτσι ότι αυτός ο αγώνας πήρε Πανελλήνιες διαστάσεις και ότι ο αγώνας της Ιεράπετρας αφορά σε όλους τους πολίτες ολόκληρης της χώρας.
                Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε σε όλους τους μάρτυρες υπεράσπισης που με τις καταθέσεις τους ανέδειξαν το πόσο σημαντικός ήταν ο στόχος του αγώνα μας, η υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας , απέδειξαν ότι δεν υπήρχε ιδιοτέλεια ή δόλος και ότι αυτή η υπόθεση δεν ήταν υπόθεση μόνο των δεκατεσσάρων κατηγορουμένων αλλά υπόθεση όλου του Λαού της ευρύτερης περιοχής , όπως παλλαϊκή είναι και η απαίτηση για την ικανοποίηση  των υποσχέσεων που δόθηκαν την 10η Ιουνίου.
               
               Ειδικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και  Σητείας κ. κ. Ευγένιο για την συμπαράσταση του σε όλη τη διάρκεια αυτού του αγώνα , αλλά και για την παρουσία του στην ίδια την Δίκη που πιστεύουμε ότι υπήρξε καθοριστική.
            
               Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον συνήγορο μας κ. Μανώλη Καλαϊτζάκη που μας υπεράσπισε εθελοντικά και ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ επειδή και ο ίδιος πίστευε στο Δίκαιο αυτού του αγώνα. Μας βοήθησε αποφασιστικά και στο πριν την Δίκη διάστημα με τις νομικές συμβουλές του, αλλά κα  κατά την διάρκεια της Δίκης με τον τρόπο που χειρίστηκε την όλη διαδικασία  και κυρίως με την αγόρευση του στο τέλος της.

                Πιστεύουμε ότι με την διεξαγωγή της Δίκης γράφτηκε μια ακόμη σελίδα στην Ιστορία της Πόλης μας. Αυτή η Δίκη είναι Ιστορική γιατί στην Ιεράπετρα ,ακόμη και με την αγόρευση του κ. Εισαγγελέα  και με την τελική απόφαση του Δικαστηρίου, αποδείχτηκε ότι οι δίκαιοι αγώνες δεν ποινικοποιούνται. Είναι επίσης ιστορική γιατί , από την μικρή Ιεράπετρα, γράφτηκε νέα νομολογία που μάλλον θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη στην συνέχεια, γιατί η κατάσταση στην Χώρα ολοένα και επιδεινώνεται και ο Λαός θα αναγκαστεί να δώσει πολλούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Στην Ιεράπετρα η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι είναι ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ.
                Η κατάσταση του Νοσοκομείου μας ,παρόλα αυτά ,παραμένει κρίσιμη. Οι προτάσεις του Υπουργείου μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και πιστεύουμε ότι οδηγούν μαθηματικά στην υποβάθμισή του και στο τελικό του κλείσιμο. Επιμένουμε στα πάγια αιτήματα μας όπως έχουν διαμορφωθεί στο ένα χρόνο συνεχών αγώνων:
·         Αυτόνομη Διοίκηση
·         Λειτουργία των τεσσάρων Βασικών κλινικών (Παιδιατρικής, Παθολογικής , Χειρουργικής , Καρδιολογικής) με πλήρη εφημερία καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Καμία συνένωση κλινικών εντός ή εκτός Νοσοκομείου.
·         Προϋπολογισμός που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου μας και τις ανάγκες παροχής υγείας του Λαού της περιοχής και θα χρηματοδοτείται από το Κράτος.
·         Ίδρυση Πολυιατρείου  στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού.


Μόνο αν ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και να παρέχει Δημόσια και Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.
Καλούμε τον Λαό της περιοχής σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα σχεδιάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου